BLASO Mezőgazdasági Kft. Lengyeltóti


 
Üdvözöljük a BLASO Mezőgazdasági Kft. honlapján !
 
Cégünk 1997 óta működik, jelenleg öt állandó alkalmazottat foglalkoztat. Legfontosabb tevékenysége a szántóföldi növénytermesztés (őszibúza, kukorica, napraforgó,repce, szója, rozs), mindezt több száz hektár saját és bérelt területen folytatja .
 
Szántóföldjeink a telephelytől, Lengyeltótitól mintegy 15-20 km-es körzetben találhatóak, az alábbi települések határában:
 
Lengyeltóti, Hács, Kisberény, Öreglak, Somogyvár, Buzsák, Táska, Nikla, Pusztakovácsi
 
A növénytermesztés mellett bérmunkával, és egyéb mezőgazdasági szolgáltatásokkal foglalkozunk.
 
Az elmúlt évek alatt több jelentős gép és épület beruházást hajtottunk végre, nagyobbrészt önerőből, de egy-egy gépvásárlást és az új önjáró permetezőnk megvásárlását EMVA és Sapard pályázatok is segítették.
 
Folyamatosan növeltük, a raktár és szárító kapacitását. Jelenleg 7 silótornyunkban és egy síktározónkban 10.000 tonna gabona raktározására vagyunk felkészülve.
 
Erős kapcsolatokat alakítottunk ki a terményeink feldolgozóival és néhány kereskedővel. Célunk a közvetlen feldolgozó üzemekkel való szoros együtt működés, mert így az általuk felmerült igényeket könnyebben kielégíthetjük.
 
Telephelyünk Lengyeltóti külterületén fekszik, kitűnő adottsága, hogy 3,5 km-re található az M7 autópályától. A gabonaszállító kamionoknak lakott területen nem kell áthaladniuk, ezáltal kevésbé zavarja a zaj, és a forgalom a lengyeltóti lakosokat.
 
Fontos szempont a környezettudatosság, melyre nemcsak a növénytermesztésben törekszünk, hanem a gabonaszárító alternatív tüzelésében is, melyet faaprítékkal és szántóföldi növényi maradványokkal, és a tisztítás során keletkező gabonahulladékkal látunk el.
 
Ez évtől már energianád ültetvényünk is silózhatóvá vált, amely szintén a szárító kazánt és a telephely teljes fűtésének energiáját adja.
 
legi.jpg (71593 bytes)
 

BLASO Mezőgazdasági Kft. Lengyeltóti