BLASO Mezőgazdasági Kft. Lengyeltóti


Növénytermesztés
 
A szántóföldek aranykorona értéke és termőképessége nagy eltéréseket mutat, hisz a 32 Ak-s jó adottságú földek mellett, homokterületet, 8-10 AK-s földeket is művelünk.
 
A homokterületek rossz adottságai ellenére a terméshozamaink évről- évre emelkednek./az extrém száraz évek kivételével 2003,2007/, köszönhetően a különböző agrotechnikai eljárásoknak, a szerves trágya és egyéb engedélyezett talajminőség javító anyagoknak.
 
Törekszünk az új, talaj- és környezetkímélő módszerek bevezetésére,(szántás nélküli mulcsvetés, szármaradványok gondos kezelése, talajkímélő gépek és művelési módok).
 
A termőföld jó fizikai és biológiai szerkezetének megtartása, a vízmegtartó képességének növelése, és az erózió elleni védekezés mellett gondot fordítunk a művelt területeink gyepűinek, erdősávjainak ápolására és a földutak rendbetételére.
 
A környezetkímélő gazdálkodás, a jó vetésforgó (másodvetésű zöldtrágya) az Agrárkörnyezet Gazdálkodás Integrált Növénytermesztési Célprogramjának is alapfeltétele, mely programnak már a második ötéves ciklusban veszünk részt.
 

BLASO Mezőgazdasági Kft. Lengyeltóti